Even terug in de tijd…Amateur hoogtepunten.

Nu het voetbal even andere vormen heeft aangenomen komen er andere dingen om de hoek kijken zoals hoe ging het in de jaren zeventig bij de amateurs. Als ik mijn  voetbal tijd even terug haal speelde ik in Ouderkerk a.d Amstel bij de zaterdagclub O.S.D.O. wat betekende:  Ons Samenspel Doet Overwinnen. Samenspel was er zeker binnen de club want vele zaken werden door eigen leden gedaan.

Blauw-witte kleuren

Ik ben daar op m’n 13e jaar begonnen te spelen en ben daar ongeveer vijftig jaar lid geweest. Van B junior tot senior verdedigde ik de blauw-witte clubkleuren van de club. Het was een mooie tijd bij deze echte dorpsclub. Op zondag speelde de andere club van het dorp N.E.A. wat betekende:  Nuttig  En Aangenaam. Wat het toeschouwersaantal betrof won de zondagclub het van de zaterdagclub, maar op beide speeldagen waren supporters van beide clubs te vinden want de verstandhoudig was uitstekend. Dat bleek ook in 2003 toen er een fusie kwam tussen beiden verenigingen en de nieuwe naam werd sv Ouderkerk.

Men ging toen in Ouderkerk Oost spelen waar er een nieuw complex werd aangelegd en een fraai clubhuis werd gebouwd. Tot op heden is de club uitgegroeid tot een stabiele amateur vereniging met vele mogelijkheden en behoorlijk wat  eigen medewerkers die de club een goed hart toedragen.

Stunt

Uit mijn voetbaltijd blijft mij een wedstrijd bijzonder bij n.l. de bekerwedstrijd tegen SV Marken wat toen in de eerste klasse speelde. Ik was toen keeper van OSDO en wij moesten naar Marken toe om daar deze bekerwedstrijd te spelen, Wij als vierdeklasser kregen toen niet de indruk dat we daar tot een verrassing in staat waren, maar niets was minder waar, op een zeer slecht veld na hevige regenbuien streden we voor elke meter en was het na verlenging 2-2, strafschoppen moesten dus de beslissing brengen. Waar niemand op rekende gebeurde toch, Marken miste drie strafschoppen. Als keeper van ons team wist ik er drie te stoppen (al waren ze niet al te best ingeschoten), wij scoorden wel en was een ware bekerstunt een feit! Uiteindelijk moesten we in de volgende ronde wel afhaken maar dit namen ze ons team niet meer af. Er werd natuurlijk nog lang over deze stunt gesproken.

foto: In de bestuurskamer bij csv OSDO werd iedere week het clubblad gemaakt door rasechte clubmensen!

Geschreven door