Sebastiaan Steur: trots op zijn club ASC Waterwijk.

Deze keer aandacht voor voormalig profvoetballer Sebastiaan Steur.
Op zijn 17de maakte Steur in 1984 geboren in Naarden zijn debuut in het betaalde voetbal bij fC Volendam. Vervolgens ook uitgekomen voor SC Heerenveen, Excelsior en SC Heracles. Uiteindelijk moest hij stoppen wegens lichamelijke klachten  en dat was op zijn 26e jaar. Daarna speelde hij nog twee jaar bij de amateurs van Spakenburg.  Hierna ging hij naar het Almeerse  ASC Waterwijk en werd assistent samen met Ed Otten van  de toenmalige trainer Co Jager.

Trainersvak
Steur: “Jager stopte zoals bekend erg snel waardoor Ed Otten naar voren werd geschoven en ik de assistent werd van Ed Otten. Na een jaar of twee merkte ik dat het trainersvak op dit niveau  niet mijn ding was. Vervolgens ben ik daar vanwege verschillende redenen gestopt en ben ik door voorzitter Rini Walburg benaderd om in het bestuur zitting te nemen. Deze weg ben ik dan ook ingeslagen om te kijken of we Waterwijk qua niveau omhoog konden krijgen. Met de zaterdag 1 zijn wij inmiddels van de 3de naar de 2de klasse gepromoveerd. Daarnaast ben ik samen met Ruud van Pelt en Emiel van Gemert om de tafel gaan zitten om te kijken hoe het met de jeugd ging, en wat wij daarin moesten doen om het te verbeteren. Daarin hebben Ruud van Pelt en Emiel van Gemert inmiddels een gigantische inhaalslag gemaakt om eigenlijk weer terug te komen op het niveau waar Waterwijk zeven jaar geleden al was qua jeugd. Nu zijn wij druk bezig om te kijken wat de mogelijkheden zijn om deze lijn door te trekken waardoor zowel de selectie als de breedte sport kan doorgroeien.
Dit zal de aankomende periode dan ook meer kleur gaan krijgen”.

Steur gaat verder en ziet nog meer verbeteringen bij de Almeerse club. “Toen ben ik  samen met het bestuur in gesprek gegaan om te kijken hoe wij weer een gezonde aanwas van jeugd konden krijgen bij de jongste jeugd en om weer terug op niveau te komen.
Hierbij hebben wij energie gestoken in het ‘’opnieuw’’ opzetten van de mini’s. Hierbij is Tineke Gressie erg belangrijk geweest en nog steeds belangrijk. Als je het hebt over een moeder figuur binnen een vereniging hebben wij die in haar gevonden.


Die kleintjes

Daarnaast hebben wij in de zin van Adrie Engels die de mini’s samen met een zelf geselecteerd trainers groepje traint een trainer gevonden waarbij geen minuut teveel is binnen de club. Hij is daarin zijn jeugd nooit verloren en voelt zich naar mij inziens het lekkerst op een voetbalveld waarbij hij de kleintjes leert hoe het is om te trainen met een bal.


Plannen
Over onze plannen voor de aankomende periode kan ik nog niet teveel loslaten. Wel kan ik aangeven dat wij hopen dat er in de aankomende maanden wat meer duidelijkheid over zal komen. Nu eerst concentreren op de aankomende periode waarin nog een hoop onduidelijk is met betrekking tot Corona.
Als bestuurslid ben ik onwijs trots dat wij het als vereniging voor elkaar krijgen om nog te kunnen trainen en in de weekenden een aangepast rooster te kunnen draaien. Hierbij moet je denken aan een onderlinge competitie en een onderlinge toernooi vorm.
Dit word mogelijk gemaakt door de ouders die zijn opgestaan om tijdens de trainingsmomenten en de zaterdagen op te staan om te handhaven. Zonder vrijwilligers zou voetbal binnen de vereniging niet mogelijk geweest zijn.
Ik wil dan ook via deze weg nogmaals alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet “.

Zonder deze mensen geen bestaan van een club en dat weet Sebastiaan Steur als geen ander.

Geschreven door