Flinke omleidingen voetgangers en fietsers vanwege bouw Floriade

De bouw van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade EXPO 2022 is in volle gang.  De tentoonstelling gaat immers op 14 april 2022 open en er moet nog heel veel worden gebouwd.

Om de veiligheid van voetgangers en fietsers op de voet- en fietspaden aan de zuidkant van het Weerwater voldoende te kunnen garanderen moet men een flink deel afsluiten; vanaf de parkeerplaats bij restaurant View tot en met het einde van de oprit vanaf de A6(vanuit Lelystad) richting de Steigerdreef. Dus eigenlijk tot net na de brug over de Kromme Wetering op het Sturmeypad. Ook de voet- en fietspaden op de viaducten zijn niet toegankelijk tijdens de bouw, en uiteraard ook niet tijdens de expo, want dan maken die onderdeel uit van het tentoonstellingsgebied.

De omleiding gaat zo snel als mogelijk in omdat er met onder andere de aanleg van paviljoens, maar ook vanwege andere werkzaamheden al voor een belangrijk deel is begonnen. Om de omleiding iets korter te maken is het fietspad dat langs de A6 aan de kant van Haven loopt weer loop- en fietsklaar gemaakt. 

Kijk voor meer informatie op: https://www.almere.nl/wonen/beheer-en-onderhoud/wegen-en-fietspaden

fiets omleiding Floriade

Geschreven door