Huurappartementen Almere flink duurder

De gemiddelde huurprijs voor woningen in Almere is eind vorig jaar met 8 procent gestegen, vergeleken met een jaar eerder. Per vierkante meter gaat het om 11.45 euro.

In het vierde kwartaal van 2020 werden vooral meer appartementen verhuurd dan huizen. De cijfers komen uit onderzoek van NVM Vastgoed.

De huurprijs van Almeerse woningen is ten opzichte van 2019 licht gedaald. Vergeleken met andere steden stegen de huren hier flink in de laatste maanden van 2020. Alleen in Utrecht en Rotterdam zijn huurders duurder uit.

Opvallend in Almere is de grote stijging van het aantal appartementen dat een gemiddelde huurprijs heeft hoger dan 1000 euro. Lag dit percentage in eerdere kwartalen nog onder de 40, in het vierde kwartaal is dit aandeel gestegen naar net geen 70 procent.

De grootste krapte in de markt zit ook hier in de middenhuur. Dit komt doordat er met name veel vraag is vanuit starters die net buiten de sociale huur vallen en waarvoor een koopwoning nog te duur is.

Geschreven door