Vrije sector huurprijzen blijven stijgen

In tegenstelling tot de rest van Nederland blijven de huurprijzen in de vrije sector maar doorstijgen in Almere naar een nieuw record van €14,85 per m2. voor nieuwe verhuringen in het laatste kwartaal 2020. Een stijging van maar liefst 9,5% terwijl landelijk de huurprijzen met bijna 4 % daalden. Almere is inmiddels duurder dan Eindhoven.

De gemiddelde huurprijs, dus inclusief lopende verhuringen stijgt ook maar is gemiddeld lager met €10,95 m2. De koopprijzen stegen het 4e kwartaal in Almere verder met 10,7% naar gemiddeld €335.000. met teruglopend aanbod en daling verkooptijd naar 25 dagen.

Waar de meeste vooral middelgrote steden erin slaagden met meer nieuwbouw de krapte wat te verlichten, meldt de NVM in Almere een daling van het aantal via makelaars verkochte nieuwbouwwoningen t.o.v. 2019. De NVM waarschuwt voor verdere daling van het aanbod dit jaar. Eerder signaleerden de makelaars en projectontwikkelaars samen al een vertraging in de verkoop van het duurste koopsegment met de verwachting dat het aantal dure koopwoningen terug zal lopen omdat voorverkooppercentages niet meer gehaald gaan worden.

Maar door de rente, de eenmalige startersstimulering en minder aanbod verwachten de makelaars wel een verdere lichtere stijging van de koopprijzen.
https://www.pararius.nl/…/opnieuw-dalende-huurprijzen…
https://www.nvm.nl/media/rzrbb4dn/factsheet-q3-2020.pdf

Geschreven door