Oplevering van 88 sociale huurwoningen in nieuwe woontoren Kaapstad in Duin

Bewoners dolblij met nieuw huis in Kaapstad, Wonen aan het water, een heel andere wereld.

Dinsdag 2 maart is het zo ver, dan ontvangen de eerste huurders de sleutels van hun nieuwe appartement in Kaapstad. Meneer Overliese en mevrouw Van de Steeg, de kersverse bewoners van Kaapstad kijken er enorm naar uit. Een nieuwe toekomst samen in Kaapstad.

Opleveren in Coronatijd

Het is een enorme uitdaging om de woningen in Kaapstad coronaproof op te leveren aan de nieuwe bewoners. “Maar het is gelukt” aldus Marion van de Alliantie. “Normaal gesproken worden de huurcontracten met de nieuwe bewoners getekend op kantoor bij de Alliantie, om vervolgens nog even met elkaar kennis te maken tijdens een koffiemomentje zodat de bewoners elkaar al een keer hebben gezien voor de verhuizing. Nu zijn de huurcontracten naar de nieuwe huurders gebracht, het koffiemomentje was een zoommeeting, de inmeetdag werd een digitaal linkje naar een filmpje van het appartement.”  

Meneer Overliese is door zijn dochter enthousiast gemaakt voor Duin. “Zij woont hier al een jaar of vier en zei, Pa je moet die sociale huurappartementen eens in de gaten houden. Zo is het begonnen en nu is het bijna zover. We zijn gek op het water en zomers zijn we hier al veel, met de boot het water op, heerlijk.” Mevrouw Van de Steeg vult enthousiast aan: “Met mooi weer pakken we onze stoeltjes en een fles wijn en zijn en we zo op het strand. Ik zie ons al zitten.” 

Kaapstad is een woongebouw met 88 appartementen verdeeld over twaalf etages met uitzicht op het IJmeer in Almere Duin.  De woontoren staat op de Duinhal waar diverse voorzieningen komen, zoals een supermarkt en horeca. De ondergrondse parkeergarage geeft plek aan 700 auto’s voor bewoners en bezoekers.

Alle woontorens in Duin hebben een naam van een stad die aan het water ligt. Architect Klunder heeft iedere entree een eigen ontwerp gegeven met een verwijzing naar de stad die is vernoemd. 

Geschreven door