Opnieuw grotere terrassen, misschien voor altijd

Horecazaken in Almere mogen tot het eind van dit jaar grotere terrassen neerzetten buiten. Dat is het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Almere. Ook mogen de terrassen langer open blijven.

De verruimde terrassen werden vorig jaar zomer via een zogenoemd gedoogbesluit toegestaan. Omdat de tafels verder uit elkaar staan kan er anderhalve meter afstand gehouden worden en horecaondernemers kunnen toch evenveel klanten verwelkomen.

Dat gedoogbesluit zou 1 april aflopen. Omdat horecaondernemers behoefte hebben aan perspectief wil het college zich maximaal inspannen om te kijken naar de mogelijkheden om de sector tegemoet te komen. Ook wordt onderzocht of de terrassen permanent zo groot mogen blijven in Almere. Dat meldt Omroep Flevoland

Geschreven door