Overkapt buitenzwembad kansloos

Er is in de gemeenteraad nauwelijks steun voor het idee een nieuw buitenzwembad een verplaatsbare overkapping te geven.

Een voorziening voor de winter zou het buitenbad ingewikkeld en relatief duur maken, vinden de meeste fracties. Wethouder Lindenbergh (VVD) waarschuwde donderdagavond bovendien dat de exploitatie van zo’n bad niet aantrekkelijker wordt, omdat er dan nog meer overheidsgeld bij moet.

Hij vindt ook dat Almere nu voldoende binnenbaden heeft en dat aan een overkapt bad geen behoefte bestaat: “Het publiek vindt zwemmen in de buitenlucht juist lekker, dat missen ze in Almere,” zei Lindenbergh.

Het voorstel om een nieuw buitenbad te combineren met nieuwbouw van zwembad De Vrijbuiter kreeg geen steun. De Vrijbuiter moet grondig vernieuwd worden, maar in Buiten kan het binnenbad voor lessen niet gemist worden en de locatie buiten het centrum zou niet gunstig zijn voor beide voorzieningen, bleek uit woorden van de wethouder.

De gemeente laat de komende maanden verschillende locaties en uitvoeringen van een buitenbad onderzoeken.

Geschreven door