Tijdreizen door verleden, heden en toekomst van AlmereTijdreizen door verleden, heden en toekomst van Almere

Met trots bracht het Erfgoedhuis van de gemeente Almere begin 2021 het jeugdboek Kitty Koelman en de Maanvangst uit. Dit is een verhaal over vriendschap, vreemdelingen, prille liefde, angst, moed en moeder-dochterrelaties.

De hoofdpersoon Kitty is een cool, eigenzinnig en ondernemend Almeers meisje net zoals haar vriendin Alex. In Kitty Koelman en de Maanvangst reizen we door de tijd met deze twee Almeerse tienermeisjes. Van het huidige Almere naar de verre toekomst, en terug naar de steentijd. Een jeugdboek gebaseerd op historische feiten van het gebied waar Almere nu ligt. Schrijver Mike Pearse en illustrator Sheila Andrión Garcia kregen de opdracht voor dit boek van de stadsarcheoloog van Almere.

Lees het interview met Mike Pearse en Sheila Andrión Garcia.

Geschreven door