Welkom vanaf januari 2022 bij het nieuwe woonzorgcentrum Flora

Zorggroep Almere biedt al ruim 40 jaar zorg aan de Almeerders. U vindt dit gezondheidscentra en woonzorgcentra door de hele stad. Ook in de nieuwe wijk Hortus opent de zorggroep Almere in januari 2022 een woonzorgcentrum: Flora. Via de pagina op zorggroep-almere.nl kunt u de ontwikkelingen van dit nieuwe woonzorgcentrum volgen.

Over Hortus

In Hortus woont u in een oase van groen, slechts op een kleine afstand van het centrum van Almere Stad. Het is een unieke plek waar in 2022 ook de Floriade wordt gehouden. Het is een zeer groenrijke omgeving aan het Weerwater. Een genot om te wonen

Het nieuwe woonzorgcentrum

In deze mooie wijk bouwen wij woonzorgcentrum Flora, dat straks zal bestaan uit 130 woningen voor mensen met dementie. Niet alleen bieden zij een thuis voor oudere mensen met dementie, maar ook wonen hier straks jongere mensen met dementie. Met elkaar leven de bewoners in dit nieuwe woonzorgcentrum in een leefgemeenschap met familie, vrijwilligers en de medewerkers. Ze eten met elkaar, doen dingen met elkaar, helpen elkaar en inspireren elkaar.

De woningen zijn ingedeeld in leefmilieus. In deze leefmilieus houden ze rekening met wat de bewoner nodig heeft om fijn te kunnen leven. Wilt u bijvoorbeeld veel geprikkeld worden of juist weinig? Wilt u veel onder de mensen zijn of leeft u liever meer op uzelf? Daar houden ze rekening mee. Ook de inrichting en de benadering door de zorgmedewerkers zijn aangepast op deze verschillende leefmilieus; koesterend, uitnodigend of structurerend. Daarnaast hebben we ook woningen met een Caribisch en Arabisch karakter.

Geschreven door