Zorg om bouwplannen in Laterna Magikapark

De kans is groot dat belangrijke delen van het Laterna Magikapark in Filmwijk niet groen blijven. Er zijn serieuze plannen om in het park woningen te bouwen.

De fractie van GroenLinks in de gemeenteraad is bezorgd om die ontwikkeling. Een vastgoedbedrijf zou 54 woningen willen bouwen op het terrein van de inmiddels failliete tennisclub Joy Mere, dat midden in het park ligt.

Het opvanghuis voor kankerpatiënten in het groengebied, Parkhuys, heeft ook plannen om uit te breiden. Daar moet tevens een aantal parkeerplaatsen worden aangelegd.

GroenLinks vindt dat het park onmisbaar is als recreatieve voorziening. Bij het maken van plannen voor de aangrenzende Danswijk was geen ruimte voor groen gereserveerd. Daardoor is het park niet alleen van belang voor Filmwijk, maar ook voor mensen die aan de andere kant van de Veluwedreef wonen. GroenLinks is verbaasd over de ontwikkelingen, ook omdat de buurt er nauwelijks bij betrokken werd en bouwplannen niet stroken met het bestemmingsplan

Geschreven door