Aanhouding mogelijke pinpasdief

Gisteren is de politie aangesproken door een passant ter hoogte van Albert Heijn in Parkwijk. Zij zag dat een man al ongeveer 15 minuten bij een pinautomaat stond en grote geldbedragen pinde. Ze vond dit verdacht en vertelde dit aan de politie.

Toen agenten de betreffende man aanspraken en vroegen om zijn identiteitskaart, ging hij ervandoor. Na aanwijzingen van meerdere burgers die de politie de goede kant op wezen, konden zij uiteindelijk de man een aantal straten verderop aanhouden.

Het vermoeden bestaat dat de man met een gestolen pinpas geld van een slachtoffer heeft gepind. De zaak is in onderzoek bij de recherche. De politie wil alle mensen bedanken die hen geholpen hebben tijdens deze achtervolging. Ook zijn zij op zoek naar de meldster die de politie als eerste aansprak, zij hebben haar gegevens niet kunnen vastleggen. U kunt de politie bereiken via 0900-8844 vraag naar bureau Almere Oost Haven

Geschreven door