Almere City FC laat twee dure punten liggen.

Almere City FC heeft maandagavond thuis teleurstellend met 1-1 gelijkgespeeld tegen Telstar. Door dit resultaat blijft Almere City derde op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. Het verschil met de nummer 2 van de ranglijst De Graafschap bedraagt 3 punten met nog 5 wedstrijden te spelen.

In de eerste helft kwamen de gasten na een kwartier verrassend op voorsprong na een grote fout van City rechtsback Ruggero Mannes: hij schoof de bal vanaf de rand van de zestien zomaar in de voeten van Glynor Plet, die geheel vrij voor doelman Woud het cadeautje dankbaar uitpakte en de 0-1 binnenschoot. Almere City FC ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker, maar was ongelukkig in afwerking. Mees Kaandorp mocht alleen op Telstar keeper Schendelaar af, maar schoot onbesuisd over. Ook Oussama Bouyaghlafen was dichtbij een treffer maar de linksbuiten schoot van dichtbij in het zijnet en dus was het bij rust 0-1.

In de 2e helft ging Almere City met man en macht op zoek naar de gelijkmaker. Het was continu eenrichtingsverkeer richting de goal van Telstar, maar tot echt grote uitgespeelde kansen leidde dit niet. Pas in de 5e minuut van de extra tijd viel uiteindelijk toch de gelijkmaker via Balker: 1-1.

Geschreven door