Debacle dreigt voor Almeerse ‘vrouwenviagra’

Het Almeerse bedrijf Emotional Brain is in opspraak gekomen bij de ontwikkeling van een lustpil voor vrouwen.

Door gebrek aan interesse van investeerders verkeert het bedrijf nu op de rand van een faillissement. Emotional Brain is gevestigd in gebouw Aemstelstate in Muziekwijk (foto).

Vorig jaar nog probeerde wetenschapper Adriaan Tuiten in Topsportcentrum Almere geldschieters te bewegen tot forse bijdragen in zijn project. Dat leek acht jaar geleden op weg naar miljardenwinsten als het zou lukken een medicijn op de markt te brengen dat bij vrouwen seksuele opwinding stimuleert.

Artiesten, ondernemers en politici dreigen voor grote bedragen het schip in te gaan. Producenten van medicijnen hebben tot nu toe geen afspraken over productie van de pil gemaakt.

Ook de Provincie Flevoland heeft geld geïnvesteerd in het Almeerse bedrijf. Hoeveel geld de provincie erin heeft gestoken is nog niet duidelijk.

De medicijnen zouden zijn mislukt door amateurisme, mismanagement, onduidelijke onderzoeksresultaten en gebrek aan geld. Tuiten claimde de afgelopen tijd tegenover aandeelhouders dat hij enorm is tegengewerkt, dat onderzoeksresultaten zijn gehackt en gemanipuleerd, dat hij en anderen werden gestalkt en dat bedrijfsgeheimen werden gestolen.

Geschreven door