Dodenherdenking 4 mei 2021 “Voor en door kinderen”

Traditiegetrouw worden alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in Almere op twee plaatsen herdacht: Nationaal verzetsmonument Bos der Onverzettelijken en de Dolfijn in Haven Omdat het Corona-virus ons allemaal hard treft, zijn er verstrekkende, beperkende maatregelen door de overheid getroffen.

Juist nu, in deze onzekere tijd, met maar beperkte vrijheid is het van belang te herdenken en na te denken over vrijheid en wereldvrede. Stichting het Bos der Onverzettelijken is van mening, dat daarom op 4 mei toch zo ruim mogelijk aandacht moet worden geschonken aan de herdenking. Daarom heeft de Stichting de, met name voor kinderen ruimere, mogelijkheden benut om de kinderherdenking buiten in het Bos der Onverzettelijken door te laten gaan.

Helaas niet vrij toegankelijk, maar slechts op uitnodiging met kleine delegaties van basisscholen uit Almere. Wij bieden iedereen de mogelijkheid om de herdenking via livestream op Omroepalmere.nl te volgen Op 4 mei van 19:30 tot 20:15 uur kunt u de aangepaste herdenking volgen die live uitgezonden wordt met voornamelijk kinderen.

Het programma bestaat uit: de toespraak van wethouder Roelie Bos, gedichten voorgedragen van en door Almeerse scholieren, een scholierenkoor die enkele liederen zal zingen. U kunt eenvoudig kijken door op uw computer omroepalmere.nl in te tikken om deze live-uitzending te volgen.

Na de herdenking om 20.30 uur is er een lezing over een Brief uit Westerbork van Hetty Hillesum. Ook dit optreden van drie acteurs, georganiseerd door Suburbia, is niet vrij toegankelijk, maar live te volgen vanaf 20:30 uur op Omroep Flevoland. Op 4 mei zal bij het Nationaal verzetsmonument Bos der Onverzettelijken de vlag halfstok hangen en zullen er bloemen gelegd worden. Wij verzoeken u dringend om conform de regelgeving het monument niet te bezoeken.

Wilt u toch bloemen leggen, doe dit dan overdag voor 17:00 uur. Heeft u vragen? U kunt ons bereiken d.m.v. e-mail Info@bosderonverzettelijken.nl. Wij zullen u per omgaande antwoorden. Wij vertrouwen erop dat, met dit programma tegemoet te komen aan het grote belang van herdenken voor jong en oud en spreken de hoop uit dat we in 2022 weer op de traditionele wijze de herdenking kunnen organiseren. Namens het Stichtingsbestuur Bos der Onverzettelijken.

Geschreven door