Dodenherdenking 4 mei | “Voor kinderen door kinderen”

Stichting Bos der Onverzettelijken, Jeugdland Stad van Stichting de Schoor en enkele basisscholen uit Almere organiseren op 4 mei een herdenkingsbijeenkomst speciaal voor kinderen in het Bos der Onverzettelijken.

Tijdens deze jaarlijkse bijeenkomst herdenken we alle slachtoffers van oorlogsgeweld of onderdrukking.

Het totale programma rond de kinderherdenking begint op zaterdag 4 mei om 19.00 uur bij Jeugdland-Stad in Almere Verzetswijk, Weg 1940-1945. De poort is open vanaf 17:30 uur

Tussen 19:00 en 19:15  uur verzamelen  alle bezoekers voor de herdenking  bij Jeugdland Stad om vandaar gezamenlijk naar het herdenkingsveld te lopen.

Tijdens de herdenking, door jongeren gedichten voorgelezen  en liederen gezonden door het voor deze gelegenheid samen gevoegde koor van de Montessorischool en City voises. En zal de loco Burgemeester kort spreken.

Om circa 20.00 uur wordt er, net als op heel veel andere plaatsen in Nederland, herdacht. Na de “taptoe” op trompet en trombone zijn we 2 minuten stil. De stilte sluiten we af met het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus.

Daarna is er gelegenheid om bloemen rond de Annefrankboom te leggen door de kinderen en een ieder ander.

Daarna word de herdenking voorgezet met zang, dans en muziek door diverse artiesten in samenwerking met Theatergroep Suburbia.

we sluiten de gehele herdenking af om 21:00 uur

Wij hopen ook je te mogen ontmoeten op 4 mei in het Nationaal Verzetsmonument Bos der Onverzettelijken

Of kijk de herdenking online op www.omroepalmere.nl  de herdenking hier live getreamd en vanaf 20:30 neemt Omroep Flevoland de live uitzending over op TV. Daar de herdenking via internet wordt uitgezonden, streaming, is er iets vertraging op de lijn.

Geschreven door