Eerste Master of Science opleiding Almere over voedselsystemen

Aeres Hogeschool Almere heeft begin dit najaar de eerste Master of Science opleiding in Almere. Het betreft een éénjarige Engelstalige masteropleiding, Food Systems Innovation.

Daarin staat de transitie naar een duurzamer en gezonder voedselsysteem centraal. Hiermee leidt Aeres Hogeschool Almere professionals op die innovatieve en praktische oplossingen bedenken voor de uitdagingen van ons huidige voedselsysteem. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het voeden van de groeiende bevolking in wereldsteden met duurzaam en gezond voedsel, omgeving en biodiversiteit of het verminderen van de impact op het klimaat. 

Almere heeft de ambitie om voorloper en voorbeeld te zijn in onderwijs en onderzoek op het gebied van stedelijke voedselvraagstukken.

Deze opleiding sluit aan bij de internationale ambities van Aeres Hogeschool, omdat voedselvraagstukken per definitie een internationale dimensie hebben. Door studenten vanuit allerlei landen samen te brengen in deze opleiding ontstaat een dynamische leeromgeving. 

Geschreven door