Hans Bakker nieuwe directeur Floriade

Hans Bakker wordt de nieuwe algemeen directeur van Floriade BV. Met Sven Stimac, die ook lid van de directie was, wordt gesproken over een andere plek in de organisatie.

De Raad van Commissarissen heeft Stimac gevraagd zich wel voor het evenement te blijven inzetten. Commercieel econoom Hans Bakker die Pieter Cloo opvolgt, is nu directeur van VNO-NCW in de regio Amsterdam. Hij was lange tijd directeur van de Rai en enige tijd topman bij de Telegraaf Media Groep.

De raad van Commissarissen is van mening dat Hans Bakker de kwaliteiten en ervaring heeft om succesvol leiding te geven aan de Floriade BV. De omstreden vergoedingen van de vorige directie hebben ertoe geleid dat Bakker een salaris krijgt dat past binnen de Wet Normering Topinkomens. De gemeenteraad besloot eerder dat een nieuwe directeur geen top van 70.000 euro krijgt boven de grens van twee ton per jaar.

Geschreven door