Hockeymannen blijven vertrouwen houden in behoud hoofdklasse.

De mannen van De Almeerse Hockey Club hebben nog steeds het vertrouwen dat ze degradatie uit de Hoofdklasse kunnen ontlopen. Daarvoor is dan wel een Houdini-ontsnapping nodig, want de ploeg staat na 17 duels nog steeds puntloos onderaan. Om uitzicht te houden op handhaving moet er komende zondag in ieder geval worden gewonnen van directe concurrent Hurley. De ploeg uit Amstelveen heeft tot nu toe negen punten verzameld.

Aanvoerder Jules Roelvink: ,,We hebben zeker kans tegen Hurley. Dat is ook niet een ploeg die het heel goed doet. Zij hebben het weliswaar beter gedaan in de onderlinge wedstrijden, maar je ziet dat zij ook de punten moeten pakken van onderste ploegen.”

Het is voor de Almeerders het vijfde seizoen in de Hoofdklasse. De ploeg promoveerde destijds onder leiding van coach Alex Verga. Volgens Verga moeten de Almeerders niet bezig zijn met degradatie, maar zich vooral vooral focussen op een goed resultaat in Amstelveen tegen Hurley.

handhaving

Ook al wordt Hurley zondag verslagen, dan blijft de kans op handhaving nog steeds erg klein. De ploeg die als laatste eindigt in de Hoofdklasse degradeert. Daar is volgens de hockeybond geen speld tussen te krijgen. En als de Almeerders dit seizoen inderdaad degraderen dan is er volgens Verga geen man over boord: ,,De club moet accepteren dat het niveau van de Hoofdklasse op dit moment te hoog is. En dat is geen schande’’, aldus Verga.

Als de Almeerders degraderen naar de promotiedivisie dan ligt een snelle terugkeer naar het hoogste niveau volgens aanvoerder Roelvink niet voor de hand: ,,Het is volgend jaar belangrijk dat we jeugd door laten stromen.

Geschreven door