Oud-wethouder gelooft niet in excuses college (audiobestand)

Oud-wethouder Tjeerd Herrema verwacht niet dat het college van B en W hem excuses zal maken voor het opzeggen van vertrouwen in 2018, daarvoor ontbreekt de erkenning. Herrema zegt dat in een interview met Frank Roos in ‘De Week van Almere’ van afgelopen zaterdag

“Nadat eerder al de onzorgvuldigheid van de publicatie door de Raad van Journalistiek is vastgesteld heeft het Hof nu het strafrechtelijk vermoeden van smaadschrift uitgesproken en moet het OM Marcel Beijer vervolgen voor de publicaties van Almere Deze Week. Dat brengt de handelwijze van de  coalitiepartijen en het college in een nog schimmiger daglicht”, zegt Herrema.

“De klacht en publicatie waren de aanleiding maar de politieke reactie daarop was de reden waarom ik mijn ontslag heb ingediend. Op basis van dat artikel hebben de coalitiepartijen onder aanvoering van Martine van Bemmel D66 en Ulysse Ellian (VVD) destijds een eigen oordeel geveld terwijl het onderzoek van de Ombudsman al liep. Daarmee in strijd handelend met de eigen gemeentelijke integriteitscode. Maar ik verwacht geen excuses want daarvoor ontbreekt de erkenning van de fout ook bij burgemeester Weerwind die eveneens de eigen integriteitscode overtrad.  

“Dat mijn eigen PvdA-fractievoorzitter, toen Kerim Iskender, het vuurtje zat op te stoken bleek achteraf. Het gebrek aan een open agenda tekende in die periode de PvdA Almere waarvoor een hoge prijs is  betaald.”

“Het ging voor mij in die dagen twee weken na de benoeming voor een nieuwe periode zo snel en onverwacht dat ik het nauwelijks besefte. De aanval was zo ernstig en onder de gordel dat ik tot het oordeel van de Ombudsman amper naar buiten wilde”, zegt Herrema. De Ombudsman concludeerde dat van seksuele intimidatie niets is gebleken.

Herrema heeft de gebeurtenissen nu wel achter zich gelaten: “Als je na drie jaar in je eigen wrok blijft hangen, moet je naar de dokter.”

[audio_player id=13341]

Geschreven door