Raad: Floriade moet gat zelf dichten

De oplossing voor het tekort van 15 miljoen euro moet van de Floriade zelf komen. Het project moet schrappen en noodzakelijke elementen sober uitvoeren.

Dat standpunt nemen verschillende partijen in de gemeenteraad in. Dat bleek dinsdagavond tijdens de extra raadsvergadering over de kwestie. Alle fracties zijn op zijn minst geschokt door de aanvraag van de Floriade voor nog eens 15 miljoen.

Wethouder Jan Hoek moest verzekeren dat in de komende weken geen grote uitgaven nodig zijn van de vereiste extra miljoenen. In die tijd gaat de gemeente onderzoeken wat er mis is gegaan en welke maatregelen genomen kunnen worden om kosten terug te dringen en herhaling te voorkomen.

Hoek denkt medio volgende maand informatie te kunnen geven over kosten die onvermijdelijk zijn. Ook hij vindt dat er nog zo min mogelijk gemeentegeld naar het evenement mag gaan. Enkele kleine fracties vinden dat er zelfs geen cent meer aan de attractie mag worden uitgegeven.

Het lijkt erop dat er voldoende steun voor is het evenement door te zetten. Ook de positie van de wethouder lijkt nog niet in gevaar. Hij zelf denkt dat ook het vertrouwen in de directie van de Floriade hersteld kan worden.

Alleen de PVV stelde voor bij het zoeken naar een oplossing ook afgelasten van de Floriade aan de orde te stellen.

Geschreven door