Start verhuur van De Driehoek in Almere Poort | 46 sociale huurappartementen

Het eerste nieuwbouwproject in Almere van woningcorporatie Dudok Wonen is in de verhuur en wordt in mei opgeleverd. Alle 46 woningen worden sociaal verhuurd. Minimaal de helft van de woningen worden verhuurd met een tijdelijk huurcontract via het concept In Between Places.

Deze woonvorm is een primeur voor Almere. Dit concept is er speciaal voor woningzoekenden die door omstandigheden dringend een woning nodig hebben en niet in aanmerking komen voor urgentie.

Prachtige architectuur

Het gebouw is een aanwinst voor de buurt. Met veel aandacht voor architectuur is het gebouw ontworpen door architectenbureau Atelier Dutch uit Almere-Haven. De driehoekige vorm, ronde punten en warme kleur van de baksteen maken het een prachtig gebouw vanuit alle kanten bekeken.

Lokaal & duurzaam

Het gebouw is aangesloten op de stadsverwarming van Almere en geïsoleerd volgens de laatste duurzaamheidseisen. De appartementen van In Between Places worden gestoffeerd verhuurd en daarbij is waar mogelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen. Zo worden de overgordijnen door Productieatelier Mija gemaakt van o.a. stoffen uit restpartijen en overstock van verschillende stoffenfabrikanten. En wordt door Ruig & Geroest in de entreehal van de woning een lamp opgehangen van hergebruikte materialen/onderdelen. In de gezamenlijke buitenruimte zijn zitbanken geplaatst die zijn gemaakt van hergebruikt kunststof en metaal uit oude vrachtwagens. Voor alle circulaire onderdelen heeft Dudok Wonen lokale ondernemers in de arm genomen.

Vraag van gemeente

De gemeente Almere heeft Dudok Wonen in 2017 gevraagd om een vorm van tijdelijke bewoning in Almere te realiseren voor woningzoekenden zonder een zorgindicatie en zonder urgentieverklaring. Dit is het eerste project voor Dudok Wonen in Almere, die daarbuiten actief is in de Gooi en Vechtstreek.  

In Between Places

Dudok Wonen heeft ervaring met dit soort concepten en vindt het belangrijk. “Er zijn tal van persoonlijke omstandigheden waardoor iemand dringend tijdelijke woonruimte nodig heeft”, vertelt Harro Zanting, directeur/bestuurder Dudok Wonen. “De mensen die we met in Between Places een kans bieden, vallen anders tussen wal en schip in de onder druk staande woningmarkt. Zij hebben dringend tijdelijke huisvesting nodig, maar komen niet in aanmerking voor een urgentieverklaring. Met In Between Places en een goede intake door Dudok Wonen bieden we hen tijdelijk woonruimte (maximaal 2 jaar), zodat ze een stabiele basis hebben van waaruit ze hun leven weer op de rit kunnen krijgen.”

Geschreven door