Almere sluit aan bij ANWB kinderfietsenplan

De gemeente Almere heeft zich aangesloten bij het ANWB kinderfietsenplan. Vandaag, dinsdag 11 mei, is het initiatief gelanceerd in aanwezigheid van Almeerse partners en wethouder Froukje de Jonge. Voor ongeveer 8.000 kinderen in Almere is het hebben van een eigen fiets niet vanzelfsprekend vanwege de financiële situatie thuis.

Door aan te sluiten bij het ANWB Kinderfietsenplan komen veel meer fietsen beschikbaar voor deze kinderen. Wethouder Froukje de Jonge: “Ieder kind en jongere hoort een eigen fiets te hebben. Het is de gezondste, goedkoopste en in Almere vaak ook het snelste vervoer naar school, vrienden, voetbaltraining of ballet. Neem de fiets!”  

Het ANWB Kinderfietsenplan, is opgericht in 2015, stimuleert Nederlanders om hun ongebruikte fiets te doneren aan kinderen die vanwege de financiële situatie thuis geen fiets hebben. Geholpen door vrijwilligers krijgen oude fietsen een tweede leven. Voor het Kinderfietsenplan werkt de gemeente samen met ‘Weet hoe je leeft’, Kinderfiets Actie Almere, Fiets en Meer, Het Kompass, Tiny church, Voedselbank en WTC Almere. “Ontzettend fijn dat de handen nu ineengeslagen worden om te zorgen dat het hebben van een fiets voor elke jeugdige bereikbaar wordt in Almere”, aldus de Jonge. uitgestrekte gemeente is met vele fietspaden en dus bij uitstek een gemeente waar kinderen goed en veilig kunnen (leren) fietsen.

Almeerse Alliantie Kinderarmoede 
In 2019 is er in navolging van de Landelijke Alliantie Kinderarmoede (https://alliantiekinderarmoede.nl) een Almeerse Alliantie Kinderarmoede opgericht met maatschappelijke en private partijen die zeggen: “wij doen iets extra tegen kinderarmoede”. Inmiddels hebben ruim 30 partners in de s tad zich aangesloten. Organisaties en bedrijven die zich aansluiten vormen een netwerk en tonen hiermee hun maatschappelijke betrokkenheid, specifiek voor de Almeerse jeugd. De succesvolle aanpak ‘Als ik later groot ben in Almere’ speelt hierin een verbindende rol (www.alsiklatergrootbeninalmere.nl). Recent is Dare to dream in 036, ‘de grote broer’ van ‘Als ik later groot ben’ van start gegaan (www.daretodreamin036.nl).

Hoe komt een fiets bij een kind terecht?
Staat er in jouw schuur of kelder een kinderfiets die je niet meer gebruikt? Hier vind je locaties waar je ze kan brengen: https://www.anwb.nl/over-anwb/anwb-kinderfietsenplan/inzamelpunten-anwb-kinderfietsenplan

Ben of ken jij iemand die geen fiets voor zijn/haar kind(eren) kan betalen? Stuur dan een mail naar brievenbus@alsiklatergrootbeninalmere.nl

Foto aangeleverd

Geschreven door