Autocoureur Bouthoorn (16) wil hogerop!

De Almeerse autocoureur Rick Bouthoorn gaat dit jaar in een hogere klasse rijden. Vorig jaar reed de 16-jarige Bouthoorn nog in de KTM X-Bow Cup, maar dit seizoen gaat het racetalent in de KTM X-Bow GT4 Cup rijden.

Het grote verschil tussen de klassen is dat de auto van vorig jaar geen dak heeft, maar de auto in de GT4 wel. “Deze auto heeft meer bodywork, bijvoorbeeld bij de bumpers. Ook heeft ie meer power en is zwaarder. De auto’s lijken op elkaar, maar het rijdt daardoor iets anders.”

Klaar met school
Vorig jaar reed de Almeerder al een keer in de KTM X-Bow GT4 Cup en met succes. Bouthoorn won de race, maar dat neemt niet weg dat er nog veel geoefend moet worden. Om beter te worden, analyseert hij zijn racebeelden. “Het is niet mijn favoriete onderdeel, maar het hoort er tegenwoordig echt bij om beter te worden. Zo kan ik leren van de foutjes die ik maak.”

Bouthoorn heeft de laatste weken veel tijd gestopt in zijn schoolstudie, maar kan zich nu weer concentreren op het racen. “Ja ik ben nu klaar met school en alle focus ligt op de eerste race.” Die wedstrijd zal eind juni worden gereden.

Geschreven door