Documentaire over Marker Wadden op tv

BNNVARA zendt zondag een documentaire over de Marker Wadden uit. ‘Marker Wadden, een wonderbaarlijk natuurverhaal’ is om 22:10 uur op NPO1 te zien.

Vijf jaar geleden begon de aanleg van het natuurgebied. Natuurfilmmaker Cees van Kempen is er vanaf het begin bij geweest. Hij heeft de aanleg gefilmd, maar ook de ontwikkeling van de natuur die daarop volgde.

Van Kempen: “Wat ik zelf bijzonder vond bij het filmen was dat toen het eerste zand nog maar net opgespoten was er gelijk vogels op af kwamen. Die ook gelijk begonnen met broeden”.

‘Kill your Darlings’ was zeker van toepassing voor Van Kempen, de documentaire mocht maar 50 minuten worden. “Maar ga vooral kijken zondag, het is eigenlijk nog nooit gefilmd hoe nieuwe natuur zich ontwikkeld. Ik ben er erg trots op”.

In de natuurfilm is te zien hoe razendsnel de natuur zich ontwikkelde op deze nieuwe eilanden, van microscopisch onderwaterleven tot de komst van enorme koloniën vogels. is te lezen op Omroep Flevoland

De documentaire is gemaakt in coproductie met BNNVARA en in nauwe samenwerking met Natuurmonumenten.

Geschreven door