Heemschut: Icoon van Stad verdient bescherming

Erfgoedvereniging Heemschut heeft het college van Almere gevraagd gebouw De Beurs aan te merken als gemeentelijk monument.

De landelijke vereniging vindt dat het kantoorgebouw aan de Wisselweg in Stad behouden moet blijven. De organisatie verbaast zich erover dat de waarde van het erfgoed wel herkend wordt, maar dat er toch niets tegen sloop wordt ondernomen.

“In Almere ligt een kralenketting van gebouwen die iets vertellen over de periode 1965-2000 en over hoe we toen dachten. Als De Beurs verdwijnt, mist een parel”, schrijft het bestuur van de vereniging. Heemschut zet zich in het hele land in voor behoud van monumenten.

Heemschut voert verschillende teksten aan waarin ook de gemeente zelf erkent dat De Beurs “een markante verschijning is met een bijzondere historie.” Ook staat in stukken van de gemeente: De Beurs is het eerste kantoorgebouw van Almere en wordt beschouwd als gemeentelijk monument.

Heemschut voert ook aan dat de stijl van de architectuur van het gebouw zeldzaam is. Binnenkort praat de gemeenteraad over de toekomst van De Beurs.

Geschreven door