Hockeyer Pieters ontbreekt op Olympische Spelen.

Hockeyer Terrance Pieters uit Almere gaat niet naar het EK Hockey (4 t/m 13 juni in Amstelveen) en niet naar de Olympische Spelen in Tokio. De speler van Kampong ontbreekt in de zestien koppige selectie, die vrijdagmiddag door bondscoach Max Caldas bekend werd gemaakt.

Naast Pieters werd ook zijn Kampong ploeggenoot Bjorn Kellerman, die zijn hockey loopbaan begon bij HC Zeewolde, buiten de definitieve selectie gelaten. Jonas de Geus (eveneens uit Almere en speler van Kampong) werd door de bondscoach Caldas wél geselecteerd voor het EK en de Spelen.

Opvallend

Het ontbreken van Terrance Pieters in de selectie is opvallend. De Almeerder liet in januari nog bij Omroep Flevoland weten de Olympische Spelen als zijn absolute droom te zien. Hij wilde in Tokio op zoek gaan naar de ultieme glorie: een gouden medaille.

“Hoewel de Olympische Spelen pas op 23 juli beginnen, hebben we er als staf voor gekozen de selectie nu al bekend te maken”, aldus Caldas. “We vinden het belangrijk om zowel in aanloop naar het Pro League-duel met België van zondag 30 mei als tijdens de Europese kampioenschappen met de olympische selectie te kunnen werken, zodat we zoveel mogelijk wedstrijden met elkaar kunnen spelen.”

Caldas stopt na de Spelen van Tokio als bondscoach van de mannen. Hij tekende onlangs een contract bij de Spaanse bond.

Geschreven door