Yara ten Holte en Martine Smeets bij Olympische selectie.

Handbalkeepster Yara ten Holte en linkerhoekspeelster Martine Smeets uit Flevoland behoren tot de voorlopige selectie van 22 speelsters voor de Olympische Spelen van Tokio. Bondscoach Emmanuel Mayonnade heeft zijn eerdere longlist van 35 teruggebracht naar 22 speelsters die in aanmerking komen voor een plek in de olympische selectie. Mayonnade mag over twee maanden veertien handbalsters meenemen naar Tokio, plus één reserve.

Landskampioen

Zowel Ten Holte als Smeets werden onlangs landskampioen met de club waar ze competitie spelen. Ten Holte legde met Borussia Dortmund beslag op de Duitse landstitel, terwijl Smeets zich met CSM Boekarest tot Roemeens kampioen kroonde. Ten Holte heeft nog niet eerder de definitieve selectie voor een groot eindtoernooi gehaald. Smeets is al jaren een vaste waarde in Oranje. In december 2019 won ze met de Nederlandse damesploeg voor het eerst in de geschiedenis goud tijdens het WK in Japan.

Papendal

De handbalsters beginnen op 7 juni met de voorbereiding op de Spelen. Ze trainen op Papendal en spelen begin juli in Den Bosch een drielandentoernooi met Rusland en Zweden. Voor de handbalsters start het olympische toernooi op 25 juli tegen gastland Japan. Oranje treft verder Korea, Angola, Noorwegen en Montenegro in de groep.

Geschreven door