Kan Almere City tegen NEC eerste stap zetten?

Almere City FC speelt zaterdagavond in de eerste ronde van de play-offs een thuiswedstrijd tegen NEC. De ploeg uit Nijmegen eindigde in de reguliere competitie op plaats 7, terwijl de Almeerders het seizoen 2020-2021 afgesloten op plaats 4 met een clubrecord van 75 punten.

Almere City FC is licht favoriet in deze eerste ronde, aangezien de Almeerders een beter seizoen draaiden dan NEC en tijdens de reguliere competitie beide wedstrijden wisten te winnen van de Nijmegenaren. Op 20 september 2020 won ‘City’ de uitwedstrijd in de Goffert met 0-1, terwijl de thuiswedstrijd op 2 april werd omgezet in een 2-0 zege.

Dit jaar worden de play-offs afgewerkt over één wedstrijd, dus volgt er geen return in Gelderland. Mocht Almere City FC zaterdagavond winnen van NEC, dan treffen de Almeerders komende donderdag in de halve finales de winnaar van de wedstrijd tussen De Graafschap en Roda JC. De finale vindt plaats op zondag 23 mei en de winaar speelt komend seizoen in de eredivisie.

Twee spelers niet bij selectie.

Rechtsback Ruggero Mannes en aanvallende middenvelder Anass Ahannach worden beide om disciplinaire redenen buiten de selectie gehouden tegen NEC. Ahannach werd afgelopen woensdag tijdens de laatste competitiewedstrijd tegen Jong PSV ook al buiten de selectie gehouden, omdat hij zich niet aan de team-afspraken had gehouden. In de aanloop naar de wedstrijd van zaterdag ging hij opnieuw de fout in.

De play-off wedstrijd tegen NEC begint zaterdagavond om 21.00 uur in het Yanmar stadion en staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom.

Hopelijk kan City de eerste stap zetten richting Eredivisie.

bron:Omroep Flevoland.

Geschreven door