Almere City koploper na zege bij NEC

Almere City FC heeft zondagavond ook de uitwedstrijd tegen NEC gewonnen. In stadion De Goffert was de ploeg van Ole Tobiasen met 0-1 te sterk voor de Nijmegenaren. Door de derde zege op rij zijn de Almeerders nu koploper van de Keuken Kampioen Divisie met 10 punten uit 4 wedstrijden.

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Beide ploegen kregen kansen op de voorsprong. Joep van der Sluis schoot van 25 meter op de paal namens de thuisploeg, terwijl Thiabaut Lesquoy en Oussama Bouyaghlafen Almere City FC op voorsprong hadden kunnen zetten.

In de 2e helft kwam Almere City FC in de 56ste minuut op voorsprong na een hoekschop. Centrale verdediger Damon Mirani mocht de corner van Koolwijk van dichtbij tegen de touwen koppen: 0-1. Na de openingstreffer ging NEC op zoek naar de gelijkmaker en werd Almere teruggedrongen op de eigen helft. City wankelde in de slotfase: NEC was nog heel dichtbij de 1-1 via Van der Sluis, maar uiteindelijk werd de wedstrijd over de streep getrokken.

Geschreven door