Na tekorten geen plaats voor oud-directeur Stimac in top Floriade

Om verdere kosten van de Floriade te beperken heeft de Raad van Commissarissen ervoor gekozen de nieuwe directeur Hans Bakker als enige aan het roer te zetten. De nieuwe rol van voormalig directeur Sven Stimac is onduidelijk.

Bakker moet ook degene zijn die de financiële problemen van het evenement oplost. Dat schrijft het college van B en W aan de gemeenteraad.

Het tekort dat onlangs bekend werd, heeft volgens het college te maken met de keus voor een eenhoofdige leiding door Bakker. Het college schrijft: “Het is van het grootste belang dat wij op korte termijn duidelijkheid krijgen over hoe wij een goede Floriade organiseren en tegelijkertijd eventuele extra kosten zoveel mogelijk beperken. Wij hebben het belang van een grondig en tegelijkertijd snel proces aan de Raad van Commissarissen kenbaar gemaakt.”

Over de rol van voormalig directeur Stimac bestaat nu grote onduidelijkheid. Die zou ertoe geleid hebben dat verschillende stafmedewerkers van plan zijn de Floriade te verlaten. Stimac heeft grote ervaring met tentoonstellingen zoals de Floriade en de medewerkers hebben veel vertrouwen in hem.

De Raad van Commissarissen vindt het beter als Stimac geen directeur meer is, blijkt uit de beantwoording aan de gemeenteraad. Duidelijk is dat die beslissing is genomen omdat over de tekorten niet tijdig alarm werd geslagen.

Geschreven door