Nieuwe straat in Almere van plastic

Almere krijgt volgende maand een woonstraat en een parkeerterrein die volledig met plastic worden aangelegd.

Daarmee heeft Almere een wereldprimeur. De gemeente heeft het bedrijf PlasticRoad opdracht gegeven voor het toepassen van kunststof wegelementen die als Legoblokken geschakeld worden. Ook andere gemeenten, provincies en De Efteling passen plastic toe.

De nieuwe straat en het parkeerterrein kunnen sneller en zuiniger worden geproduceerd en aangelegd dan gebruikelijk, zegt de producent. Het toegepaste materiaal speelt in op klimaatverandering en op een circulaire economie. Het bestaat volledig uit gerecycled afval.

De nieuwe bestrating is bestand tegen zwaar verkeer en kan het water van enorme hoosbuien goed verwerken.

PlasticRoad heeft inmiddels een deel van het voetpad naar de hoofdentree van De Efteling met kunststof aangelegd. Om welke nieuwe straat het in Almere gaat kon de producent niet melden.

Geschreven door