Petitie moet sloop De Beurs voorkomen

Onder aanvoering van Brigitte Hielkema zijn enkele Almeerders een petitie begonnen om gebouw De Beurs aan de Wisselweg in Stad van sloop te redden.

De huidige eigenaars willen het oudste kantoorgebouw van Stad tegen de vlakte gooien. Op die plek moet een nieuwe kantoorflat komen met eigentijdse vormgeving. Brigitte Hielkema vindt het pand echter karakteristiek voor de beginjaren van Stad.

“Wij willen dat het gebouw met zijn grote architectonische, culturele en historische waarde behouden blijft”, zegt Hielkema.

Met andere liefhebbers van Almeers erfgoed en architectuur vraagt ze in een petitie aan de gemeenteraad om de afbraak tegen te houden. Er moet volgens haar een onafhankelijke haalbaarheidsstudie gedaan worden naar herbestemming van het gebouw, waarbij de kenmerkende architectonische eigenschappen behouden blijven.

Hielkema vindt dat de architectonische waarde en de waarde als onderdeel van de jonge geschiedenis van de stad niet voldoende zijn onderzocht. Vrijdagavond was de petitie, na één dag, door bijna 200 mensen getekend.

Geschreven door