Petitie tegen woontoren 750 keer ondertekend

De petitie tegen een geplande woontoren op het Havenhoofd in Almere Haven is binnen een week zo’n 750 keer ondertekend. Omwonenden zetten vorige week de actie op om de woningbouw in hun straat tegen te houden.

De buurtbewoners hebben inmiddels spreektijd aangevraagd voor de raadsvergadering, waarin het onderwerp wordt behandeld.

De bewoners van het Havenhoofd lanceerden vorige week vrijdag een protestcampagne tegen de geplande 21 meter hoge woontoren. Er kwam een digitale petitie, omwonenden gingen met lijsten langs de deur en bij een café werd een intekenlijst neergelegd. Ook werden affiches en flyers bij ondernemers verspreid. Met banners aan hun balkon verwijzen de bewoners naar hun petitie.

Met deze actie willen de Havenaren voor elkaar krijgen dat de groenstrook voor hun deur blijft zoals die is. Zij vragen de gemeente om het voormalige restaurant ‘Het Indisch Veerhuys’ op te kopen van projectontwikkelaar HBA. Dat staat nu nog op de locatie waar de woontoren moet komen. Dan moet HBA elders in de stad een alternatieve bouwplek krijgen, vinden de omwonenden. Zij hopen dat de gemeente het voormalige Indische Veerhuys vervolgens een recreatieve bestemming geeft “passend in het gebied”.

Onduidelijk is nog wanneer de gemeenteraad het plan voor de woontoren onder ogen krijgt. De buurtbewoners blijven herhalen dat ze naar de rechter stappen als de geplande woningbouw niet van tafel gaat.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door