Omwonenden bezorgd over plan voor tijdelijke woningen Annapark

Omwonenden van het Annapark in Almere maken zich zorgen over de komst van 200 tijdelijke woningen aan de Sas van Gentlaan. De buurtbewoners vinden dat er nog weinig bekend is over de bestemming en welke bewoners er een plek zullen krijgen.

In een bericht dat via sociale media en via flyers wordt verspreid, staat te lezen dat de omwonenden denken dat er mogelijk statushouders, voormalig gedetineerden of ‘andere problematische gevallen’ zullen worden ondergebracht. Omwonenden hebben gezien dat woningcorporatie De Alliante op zijn website spreekt over een ‘community’. Volgens de plannen komt er bij de woningen een afgesloten binnenterrein, is er sprake van cameratoezicht en zal er een beheerder zijn. De buurtbewoners vermoeden daarom dat er een bijzondere doelgroep zal worden ondergebracht. meld omroep flevoland

De Alliantie organiseert woensdag 28 april ‘s avonds een online-informatiebijeenkomst waar de plannen zullen worden toegelicht. Volgens de verspreiders van de flyers is niet iedereen in de Literatuurwijk betrokken bij de plannen en zijn niet alle buurtbewoners uitgenodigd voor de informatiebijeenkomst. Omwonenden die geen uitnodiging hebben gekregen, worden daarom opgeroepen zich alsnog daarvoor aan te melden.

De Alliantie schrijft op haar website dat de tijdelijke woningen kunnen helpen om de druk op de woningmarkt te verlichten en op verzoek van de gemeente worden gebouwd.

Geschreven door