Politie vindt verborgen hennepkwekerij in Buiten

Dinsdag 25 mei 2021 heeft de politie een inval gedaan op meerdere woonadressen aan de Diepzuigerstraat in Almere. Hierbij werd een verborgen ondergrondse hennepkwekerij gevonden en een kwekerij in een bijgebouw.

Naast de kwekerijen werden er ook meerdere wapens aangetroffen. Tijdens de inval is er een verdachte aangehouden.

De politie kwam de kwekerij op het spoor omdat de netwerkbeheerder een bijzonder hoog stroomverbruik opmerkte. Met deze gedeelde informatie is een onderzoek gestart. Tijdens een inval op dinsdag 25 mei 2021 werd het vermoeden van de netbeheerder bevestigd. Er was sprake van meerdere illegale aansluitingen op het stroom- en gasnetwerk.

Wapens aanwezig
Ook de gevonden kweekruimtes hadden illegale aansluitingen. In totaal was er sprake van ongeveer 460 hennepplanten. Daarnaast lagen er meerdere zakken met gedroogde hennep. Op een locatie werden ook twee vuurwapens gevonden, verschillende messen en een vuurwerkshell.

Voorgeleid
De aangehouden verdachte wordt vrijdag voorgeleid. De digitale gegevensdragers die in beslag zijn genomen zorgen wellicht nog voor verdere ontwikkelingen.

Geschreven door