Rensch hoopt te debuteren bij Jong Oranje tegen Frankrijk

Lelystedeling Devyne Rensch hoopt maandag zijn debuut te maken voor Jong Oranje tijdens de kwartfinales van het EK voor spelers onder de 21 jaar. In Hongarije stuit Nederland dan op Frankrijk. Rensch debuteerde het afgelopen seizoen in de hoofdmacht van Ajax en werd vorige week door bondscoach Erwin van der Looi voor het eerst geselecteerd voor Jong Oranje.

Rensch weet nog niet of hij in de basis start maandag, maar is optimistisch over de kansen van Jong Oranje tegen hun Franse leeftijdsgenoten. “Ik heb met Oranje onder de 17 jaar en onder de 19 jaar al tegen ze gespeeld. Het is een goede ploeg met met veel jonge talenten. Als je kijkt naar de namen zijn dat ook wel spelers die je kent, maar we moeten niet vergeten dat wij ook goede spelers hebben. Het kan een leuke pot worden, maar wij moeten gewoon die winst pakken en doorbikkelen.” Op de vraag wie de favoriet is voor het bereiken van de halve finales is Rensch duidelijk: “Wij natuurlijk, zonder twijfel”.

Ajax

Rensch dankt zijn EK-uitverkiezing aan een uitstekend debuutseizoen in de hoofdmacht bij Ajax. In november 2020 debuteerde Rensch officieel in Ajax 1 tijdens de uitwedstrijd tegen FC Emmen, waarna hij zich moeiteloos aanpaste aan het niveau in de Eredivisie en in de Europa League. In zijn eerste seizoen wist hij met de Amsterdammers beslag te leggen op de dubbel: het landskampioenschap en de beker. Rensch is daar trots op, maar blijft bescheiden. “Ik heb natuurlijk wel goed gespeeld, maar het kan natuurlijk altijd beter. Ik snak naar meer, maar ik doe rustig, ben nog jong en moet hard blijven werken.”

Geschreven door