‘Rode Donders’ klagen over groen

Bewoners van de ‘rode donders’ aan de Pastelstraat in Buiten hebben ernstige klachten over gebrekkig groenonderhoud in hun buurt.

Het gras rond de drie hoge rode flatgebouwen zit vol onkruid en afval. Het groen is hoog en wordt ondanks herhaalde verzoeken nauwelijks onderhouden. Enkele bewoners hebben daarover klachten aan de gemeente gestuurd.

“Onze woonomgeving is geen ecologisch experiment”, zegt een van de verontwaardigde bewoners. Hij ziet er vooral een manier in waarop de gemeente kan bezuinigen. Hij noemt de staat van het onderhoud “schandalig”.

In een brief die niet aan de gemeenteraad maar aan een ambtenaar is gericht, klaagt Jeroen Groot dat de “bezuinigingsdrift verpakt is in een dun laagje liefde voor ecologisch natuurbeheer die niet op zijn plaats is in een stedelijke omgeving”.

Geschreven door