Windsurfer Kiran Badloe: Ik wil vlag voor Holland dragen.

De drievoudig wereldkampioen windsurfen in de RS:X-klasse, Kiran Badloe uit Lelystad wil tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Tokio de vlag voor Nederland dragen. Dat zei Badloe dinsdagavond in het RTL-programma Beau.

Het is niet de eerst keer dat Badloe lonkt naar de vlag. Vorig jaar zei de Lelystedeling tegen de NOS: “Ik zou het heel tof vinden om de vlag te dragen. De olympische wedstrijd zelf is niet zo bijzonder, die varen we jaar in jaar uit. Maar het hele festijn eromheen wel. De opening en de sluiting, ik vind de vlag dragen een van de mooiste dingen die je dan kan doen.” Dat feest ging vorig jaar niet door, omdat door de coronacrisis de spelen een jaar werden uitgesteld.

Badloe is de grote favoriet voor olympisch goud bij het windsurfen. Tijdens het vorige week gehouden WK in het Spaanse Cadiz was de voorsprong van de surfer zo groot dat hij de afsluitende medalrace niet meer hoefde te zeilen.

Geschreven door