Terrance Pieters weer fit voor tophockey.

Top-Hockeyer Terrance Pieters uit Almere is terug na een slepende hamstringblessure. Na een half jaar revalideren staat de international eindelijk weer dagelijks op het veld en traint hij met Oranje in het Wagener stadion in Amstelveen.

Na lang blessureleed voelt Pieters zich momenteel bevrijd:”Ik heb 6 maanden niet kunnen trainen, het voelt daarom heel goed om weer lekker met de jongens het veld op te gaan in plaats van in je eentje te revalideren.”

Pieters had in het begin haast met zijn revalidatie om maar op tijd fit te zijn voor de Olympische Spelen in Tokio. Nu die Spelen vanwege het coronavirus met een jaar zijn uitgesteld is er wat druk voor Pieters weggevallen: “Het pakt gunstig uit in de zin dat ik meer tijd heb om fit te worden. Toch had ik mij ingesteld dat het dit jaar zou zijn, dus baal er nog steeds van. Of ik fit zou zijn geweest is de vraag, dat zullen we nooit weten. Maar ik ga niet liegen: ik heb nu maanden extra om te revalideren en topfit en in vorm te raken. Dat is misschien een gelukje bij een ongeluk van het uitstellen”.

Pieters wil in 2021 tijdens de uitgestelde Olympische Spelen van Tokio goud gaan pakken met Oranje: “Er staat niks tegenover de Olympische Spelen. Het doel is goud, dat is de ultieme glorie. Daar zal ik alles aan doen om bij te zijn”, zegt de jonge prof.

Geschreven door