Arriva wil nachttrein van Lelystad naar Schiphol

Arriva wil dat vanaf 2023 een nachttrein gaat rijden van Groningen naar Schiphol. Deze trein moet ook stoppen op Lelystad en in Almere. Het vervoersbedrijf heeft daarvoor een aanvraag ingediend bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

De trein moet gaan rijden via de stations Lelystad Centrum en Almere Centrum. Hij vertrekt om 02.00 uur in Groningen en komt om 04.00 uur op Schiphol. Daar vertrekt de trein om 05.00 uur weer richting Groningen.

“Met dit voorstel bieden we een extra service voor reizigers en verbinden we onze regio’s met de grote steden. We hopen op groen licht van de ACM zodat we onze plannen verder kunnen ontwikkelen. Hiermee versterken we het Nederlandse openbaar vervoer netwerk en stimuleren we meer reizigers om te kiezen voor deze duurzame manier van reizen”, zegt CEO van Arriva Nederland Anne Hettinga.

Europese wetgeving die sinds dit jaar geldt, maakt de aanvraag van Arriva mogelijk. Daardoor zijn nieuwe verbindingen op het spoor toegestaan, zonder overheidsconcessie.

Bij de ACM is ook een plan ingediend voor nog een nachtverbinding van Arriva. Die moet rijden van Sittard naar Schiphol. De reis gaat onder meer via Eindhoven en Utrecht meld Omroep Flevoland

Geschreven door