Coronamaatregelen in het ziekenhuis: eerste versoepelingen mogelijk

Het risiconiveau dat het ROAZ toekent aan de coronacrisis is voor Flevoland verlaagd van risiconiveau 4 naar risiconiveau 3. De situatie is daarmee nog steeds ernstig. Toch geeft dit enige ruimte voor versoepeling van de coronamaatregelen in het ziekenhuis.

De versoepelingen 

Voor patiënten en bezoekers geldt: 

  • Patiënten mogen maximaal 2x per dag 2 bezoekers ontvangen. Dit geldt voor alle verpleegafdelingen en de Intensive care. Voor Kindergeneeskunde en Verloskunde geldt dat ouders/verzorgers en broertjes/zusjes de hele dag welkom zijn. Kijk voor alle bezoektijden en uitzonderingen op de pagina met bezoektijden
  • De afdelingsdeuren van verpleegafdelingen zijn weer open; alleen de COVID-afdeling blijft gesloten. Hier kunt u alleen naar binnen door aan te bellen.
  • Alleen patiënten die ouder zijn dan 65 jaar én niet volledig gevaccineerd zijn, moeten preoperatief een coronatest (PCR-test) doen. Lees meer hierover op de pagina over uw opname tijdens corona. 

Geschreven door