Mayin “Levend water, zo heet ik, zo ben ik”

Een autobiografie over het leven van Mayim in een wereld vol beperkingen

‘Mayim. Levend water, zo heet ik, zo ben ik – Een autobiografie over het leven van Mayim in een wereld vol beperkingen’ is een bijzonder boek van Marcel Kolder uit Almere, geschreven vanuit het oogpunt van zijn dochter Mayim. Het boek gaat in op de waarde van een mens en hoe veel geluk je uit het leven kan halen. Deze bijzonder mooie biografie wordt sinds vrijdag 25 juni uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

‘Mijn naam is Mayim. Mayim is de combinatie van de letters in de namen van mijn ouders en mijn broer. Michelle, Marcel, verbonden door een Y-grec. Het symbool van samenkomst. Confluentie zoals mijn vader dan plechtig zegt. Mayim. Dat werd mijn naam. En zo begint mijn levensverhaal. Mayim heeft ook een betekenis. Toen ik acht maanden oud was vertelde een professor van het Academisch Medisch Centrum dit aan mijn ouders. In het Hebreeuws betekent Mayim water. Levend water dus. Ik omarm het. Het is trouwens dezelfde professor die toen de wonderlijke vormen van mijn hersenen ontdekte op een MRI-scan.’ 

Mayim

Over de auteur

Ieder mens heeft een eigen waarde, ongeacht de onderlinge verschillen. Waardigheid is de kern van iedere persoon en heeft te maken met het gevoel van geluk. De waarde van ieder mens staat los van de beoordeling van je maatschappelijke relevantie. De reden dat Marcel Kolder dit boek schreef. Hij schrijft al twintig jaar columns in diverse bladen. Voor Marcel is dit zijn eerste roman, maar zeker niet zijn laatste. Zijn dochter Mayim woont thuis, in Almere, in een gewone stadswijk, tussen vrienden en buren, die haar waarderen om wat ze is. Het boek is een beschrijving vanuit haar perspectief: via interessante observaties en vanuit een invalshoek die je niet altijd verwacht. Dit boek vertelt het bijzondere verhaal van Mayim, van in de buik van haar moeder tot nu, een eenentwintigjarige vrouw. De lezer wordt meegenomen in de meest uiteenlopende fragmenten uit haar leven, het zijn de sleutelmomenten die haar en haar dierbaren vormen tot wie ze zijn. Deze momenten zijn veelzeggend door het oog voor detail, de zorgvuldige balans tussen beschrijvingen en gedachten, en de dialogen die zeer natuurlijk aanvoelen. Het resultaat is een krachtig werk van een bijzonder persoon waar je als lezer van gaat houden.

Boekgegevens

Titel:Mayim. Levend water, zo heet ik, zo ben ik – Een autobiografie over het leven van Mayim in een wereld vol beperkingen
Auteur:      Mayim Kolder & Marcel Kolder
Verschijningsdatum: 25-06-2021Aantal pagina’s:  184
ISBN: 9789464315356Geïllustreerd: nee
Verkoopprijs: € 20,50UitvoeringPaperback

Geschreven door