Elijah & Isayah | Fantasierijk opgroeien met verschillende culturen Nieuwe boek van Patienta Assen

In ‘Elijah & Isayah – Fantasierijk opgroeien met verschillende culturen’ van Patienta Assen uit Almere maakt de lezer kennis met Elijah en Isayah en hun fantasie. De twee multiculturele kleuters ontdekken op hun eigen bijzondere manier de grotemensenwereld. Dit mooie kinderboek wordt sinds vrijdag 2 april uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Kom mee en maak kennis met Elijah en Isayah.
Elijah is gek op het bezoeken van musea en heeft een fascinatie voor dinosaurussen en zeedieren.
Hij zou graag dierendokter willen worden.
Isayah is dol op het onderzoeken en uitvinden van dingen. Samen maken ze veel avonturen mee.
 
Net als iedere kleuter gebruiken ze hun fantasie om de wereld om hen heen te begrijpen.
Met elkaar beleven zij heel veel leuks en ontdekken de grotemensenwereld.
 
Elijah en Isayah zijn in Nederland geboren, maar hun ouders en grootouders komen uit Suriname. Daarbij zijn ze zowel Afro-Surinaams als Surinaams-Hindostaans.
Ze krijgen van alle drie culturen iets mee.
 
Mamma en pappa hebben hun geleerd dat ze alles kunnen worden wat ze maar willen.
Ze krijgen daarbij alle liefde en steun. Van zwemmen met een walvis tot lopen op de maan!
      Over de auteur   Als moeder van een kleuter en als docente geschiedenis en maatschappijleer ben ik van mening dat elk kind zichzelf moet kunnen herkennen in (kinder)boeken.
Ik vind het belangrijk dat kinderen van jongs af aan leren wat diversiteit betekent. Niet om de verschillen negatief te benadrukken, maar om aan te leren dat ‘anders zijn’ normaal is en dat kinderen allemaal gewoon kinderen zijn. Kinderboeken spelen een belangrijke rol bij de identiteitsontwikkeling van het kind. Het is een meerwaarde om boeken te hebben die gaan over verschillende culturen, gewoonten of gezinssamenstellingen. Deze boeken zorgen ervoor dat je in gesprek kan gaan met kinderen over de wereld die anders kan zijn dan de omgeving waarin ze opgroeien en dat anders niet verkeerd hoeft te zijn, want ongeacht je huidskleur, geloof, geaardheid of geslacht, mag je trots zijn op wie je bent. Dat mis ik nog te veel tijdens het voorlezen en vandaar dat ik aan de hand van fantasieën en de ervaringen van mijn zoon, Elijah, dit boek heb geschreven. Toen ik het aan hem voorlas zei hij: ‘Mamma, kijk dat ben ik!’
Mijn boek is een kinderboek voor alle kinderen, want diversiteit is een onderdeel van onze samenleving en dat maakt ons inclusief.

In mijn tijd hadden we niet zoveel boekjes waarmee ik mij kon identificeren en ik hoop met dit boekje dat wel mee te geven. Ik ben geboren in Nederland en opgegroeid met de Afro-Surinaamse en Surinaams- Hindostaanse cultuur en dat heb ik altijd als een verrijking ervaren. ‘It takes a village to raise a child.’ Ik ben blij dat ik ben opgegroeid binnen een warm Surinaams gezin waarbij ouders, familie en grootouders een belangrijke rol speelden. Die normen en waarden draag ik over aan mijn kinderen en daarbij vooral de stimulans om trots te zijn op wie en wat ze zijn.

Boekgegevens Titel: Elijah & Isayah – Fantasierijk opgroeien met verschillende culturen Auteur:       Patienta Assen   Verschijningsdatum:  02-04-2021 Aantal pagina’s:   48 ISBN:  9789464312546 Geïllustreerd:  ja Verkoopprijs:  € 20,50 Uitvoering Hardcover * inclusief kosteloze verzending in Nederland en België

Geschreven door