ModderDag 29 juni Outdoorpark SEC Almere

Almere doet ook dit jaar mee aan internationale ModderDag. Dit betekent dat op dinsdag 29 juni, als in het hele land tienduizenden kinderen met modder en water spelen, ook de kinderen van Almere lekker vies zullen worden in de modder.

Bij Outdoorpark SEC Almere kunnen kinderen die dag meedoen aan een ontzettend modderige survival. Ze gaan klimmen, rennen, kruipen en glijden over een extra modderig parcours. 

De gedachte achter ModderDag is om de kinderen weer in contact te brengen met de natuur. Juist in een tijd dat kinderen veel tijd binnen (achter televisie en computer) doorbrengen.

Joy Both van Outdoorpark SEC Almere: “Wij doen graag mee met ModderDag. Het is zo belangrijk dat kinderen onbekommerd vies mogen worden. En het plezier spat er vanaf!”

Duizenden kinderen in heel Nederland ontdekken tijdens ModderDag op dinsdag 29 juni 2021 weer wat  modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de aarde betekent voor ons dagelijks leven.

Niet alleen Nederlandse kinderen, ook honderdduizenden kinderen in het buitenland zijn op 29 juni tegelijkertijd actief bezig met natuur op International Mud Day. En dat is belangrijk. Want waar en wanneer is er nog ruimte om te spelen in de natuur? Te ervaren hoe je een steen kunt keilen over het water? Hoe het is om slootje te springen of in een boom te klimmen? En dat, terwijl het wetenschappelijk is aangetoond dat buiten spelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen stimuleert.

Meer informatie: https://www.outdoorparkalmere.nl/modderdag

Geschreven door