Nieuwbouw hogeschool Windesheim komt op locatie Hospitaalgarage

Het nieuwe gebouw van hogeschool Windesheim in Almere komt op het parkeerterrein tussen het Flevoziekenhuis en de Hospitaalgarage. Een meerderheid van de gemeenteraad kiest voor deze plek aan het Weerwater, zo bleek donderdagavond.

Volgens de oppositiepartijen en collegepartij Leefbaar Almere kan de school, met daarbij een campus van 1250 studentenwoningen, een belangrijke impuls geven aan de zuidkant van het stadshart.

De gemeenteraad moet er officieel nog een besluit over nemen, maar met het debat van donderdag lijkt er een einde te komen aan een langdurige discussie over Windesheim. Want nu een meerderheid van de gemeenteraad zich voor de locatie bij de Hospitaalgarage heeft uitgesproken, is de voorkeur van het college van B en W van de baan.

Het college wilde de school liever bouwen op de plek waar nu het culturele centrum De Voetnoot zit, aan het Stadhuisplein. Toch is wethouder Maaike Veeningen van D66 niet ontevreden over de plek aan het Weerwater. Volgens haar biedt die ook vele kansen. Het is de bedoeling dat het nieuwe schoolgebouw er in 2025 staat.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door