Japanse delegatie brengt bezoek aan Floriade

De ambassadeur van Japan in Nederland, Zijne Excellentie Hidehisa Horinouchi, en zijn echtgenote hebben samen met een delegatie van de Dutch & Japanese Trade Federation (DUJAT) in aanwezigheid van burgemeester Franc Weerwind en wethouder Maaike Veeningen van Economische Ontwikkeling van de gemeente Almere een bezoek gebracht aan Floriade Expo 2022.

Zijne Excellentie Hidehisa Horinouchi  sprak de hoop uit dat Japan tijdens de Expo samen met de leden van DUJAT de vriendschap tussen Japan en de stad Almere aan de wereld kunnen laten zien. In april maakte Japan officieel haar deelname aan Floriade bekend. Japan is van plan niet alleen de Japanse tuinbouw, maar ook de Japanse cultuur, zoals Ikebana te introduceren. De Japanse inzending heeft als thema ‘Satoyama Farm Garden’ en toont de traditionele Japanse ecologische levensstijl waarin huis, landbouwgrond en bos zijn verenigd.

De Dutch & Japanese Trade Federation (DUJAT), initiatiefnemer van dit bezoek, is een non-profit organisatie opgericht in 1984 door Nederlandse importeurs van Japanse producten met het doel om de handelsbalans tussen Nederland en Japan te verbeteren en om wederzijds begrip en handelsmogelijkheden te vergroten. De leden zijn Japanse, Nederlandse en andere internationale bedrijven en (semi) overheidsinstanties. Circa 40 DUJAT leden hebben zich aangemeld voor het bezoek in samenwerking met de afdeling Economische Ontwikkeling van de gemeente Almere.

Floriade Expo 2022

Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 is Almere hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. De Nederlandse tuinbouw presenteert dan samen met nationale en internationale  partners, innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Op het 60 hectare grote terrein staat het thema “Growing Green Cities” centraal. Het expoterrein ligt op korte reisafstand van Amsterdam en direct aan de A6 met uitzicht op de skyline van Almere.

Op de foto van links naar rechts: Luc Houben voorzitter DUJAT; Hans Bakker CEO Floriade Expo 2022; Zijne Excellentie Hidehisa Horinouchi ambassadeur van Japan en echtgenote; Franc Weerwind, Burgemeester van gemeente Almere (Fotolinie Almere)

Geschreven door