Nepvuurwapens? Doe het niet!

Gisteren zag een alerte melder een aantal jongeren met een vuurwapen lopen op straat. Deze heeft onmiddellijk 112 gebeld. Direct werden meerdere eenheden politie, opvallend en onopvallend, aangestuurd.

De jongens probeerde nog weg te rennen maar werden al snel in de kraag gevat. Bij de staandehouding werd al snel een hoop duidelijk. De jongens bleken 11 en 12 jaar oud te zijn. Een van de jongens bleek in het bezit van een nepvuurwapen.

De kinderen werden overgebracht naar het politiebureau in afwachting van hun ouders. Op het politiebureau kwamen nog meer spullen uit hun tassen zoals een bivakmuts en meerdere messen. Een oproep aan alle ouders! Praat met uw kinderen over het op straat lopen met (nep)wapens. In een split second kan de politie niet echt van nep onderscheiden en kunnen de gevolgen enorm zijn. De jongens zijn na een stevig gesprek overgedragen aan hun ouders.

Foto Facebook Politie Almere

Geschreven door