Verstappen met de schrik vrij.

Max Verstappen ging zondagmiddag met een klap van 51 g de bandenstapel in. De Nederlander werd even daarvoor getoucheerd door zijn concurrent om het wereldkampioenschap Lewis Hamilton. Wonder boven wonder kwam Verstappen er goed vanaf.

Helmut Marko meldde een dag na het incident dat het ‘verrassend goed’ gaat met Verstappen. “Voor de zekerheid heeft zijn vader Jos bij hem overnacht in een hotel. We hadden verwacht dat zijn lichaam volledig stijf zou zijn door de ongelooflijke impact van de crash, maar hij heeft nu alleen nog een beetje nekpijn. Verder is alles in orde”, sprak Marko verder.

Bedankje Verstappen

De Nederlander liet zondag al van zich horen nadat hij het ziekenhuis van Coventry had verlaten. “Alle controles waren in orde. Iedereen bedankt voor alle leuke berichten en beterschapswensen”, vertelde hij. Hamilton kreeg een straf van 10 seconden, maar won de race alsnog.

“De gegeven tijdstraf helpt ons op geen enkele manier en doet geen recht aan Lewis’ gevaarlijke manoeuvre op de baan. Ik vind het respectloos en onsportief om het gejuich na de wedstrijd te zien terwijl ik nog in het ziekenhuis was, maar we moeten verder”, zei Verstappen over het incident.

Geschreven door