FC Almere pakt in tweede helft de volle winst: Max Wolters van der Weij de matchwinnaar

In de zaterdag derde klasse B heeft FC Almere een zuinige overwinning geboekt op het bezoekende sv  Ouderkerk. Voor sv Ouderkerk waren de belangen groot gezien dat men in de gevarenzone bivakkeert en was een overwinning zeer welkom gezien de positie op de ranglijst. Na een best wel aantrekkelijk duel ging de thuisclub uiteindelijk met de winst strijken.

Kansen voor beide teams

Vanaf het begin was het een gelijkopgaande strijd met mogelijkheden om te scoren voor beide teams. Uit een hoekschop had Ouderkerk de kans voor meer, maar de inzet ging over het Almere-doel. Aan de andere kant kreeg Almere een vrije schop, maar ook hier ging de inzet naast het doel van doelman Dax de Wit. Almere kreeg wel wat meer grip op het duel en was er een aardige kans voor Sylvan Speelman, maar de rechterspits faalde voor Dax de Wit die erger voorkwam voor zijn ploeg. Nog voor de rust mocht Almere niet mopperen bij een behoorlijke kans voor Ouderkerk maar de inzet leverde niets op voor de gasten en kwam Almere goed weg. Uiteindelijk ging de rust met 0-0 in.

Vechtlust Ouderkerk werd niet beloond

Na de rust kwam Almere goed uit het kleedlokaal maar zag al snel een aardige  poging jammerlijk naast gaan. Ouderkerk vocht voor wat het waard was om deze middag punten aan dit duel over te houden maar in de 82e minuut was het FC Almere dat nadat men eerder drie pogingen om tot scoren te komen zag mislukken dan toch de 1-0 wist te scoren, Max Wolters van der Weij wist de Ouderkerk doelman uiteindelijk toch te verschalken:1-0. Hierna was de wedstrijd zeker niet gespeeld en kwam Ouderkerk goed terug en kreeg ook kansen op de gelijkmaker maar dat lukte niet en mocht Almere in deze fase zeker niet mopperen dat men de stand niet gelijk trok. Hierna waren er nog kansen voor beide partijen, maar de juiste richting werd niet gevonden. De slotfase was nog spannend maar de stand veranderde niet meer en was een nipte overwinning een feit voor de Almeerders.